Håkans gös
En lördag för några veckor sedan fixade Håkan middag till mig. Han bjöd på gös med surkål och medelhavstomater, här kommer receptet. Såhär precis efter julens all läckra mat kan det vara skönt att få i sig något som inte är så mastigt.
Ingredienser
600 gr gös
1 burk surkål
3-4dl vitt vin
1 gul lök
spiskummin
vitpeppar
3 burkar körsbärstomater
3 schalottenlökar
olja
balsamvinäger
timjan
färsk rosmarin (några kvistar)
salt
svartpeppar
smör
Såhär gör du
Sätt ugnen på 125 grader.
Fräs en hackad, gul lök i en kastrull och tillsätt surkål, vitt vin, spisummin, salt och peppar. Låt det stå och puttra och rör om ibland.
Tvätta tomaterna och dela dem på mitten, lägg dem i en ugnsfast form och sprinkla över skivad schalottenlök, olja, balsamvinäger, timjan och salt efter behag. Ställ in dem i ugnen i ca 20 minuter.
Dela gösen i portionsbitar och salta, stek den hastigt på båda sidor med skinnsidan nedåt först. Krydda med grovmalen svartpeppar och ställ in den i ugnen i ca 5 minuter.
Bryn smöret i en stekpanna (det ska bli brunt och genomskinligt) och tillsätt rosmarinen.
Sen är det bara att servera!
Kommentarer
Trackback