Julcrisp


Det blir ca 40 bitar

Ingredienser

 100 g
ljus mjölkchoklad
 1 block(250 g) nougat
 1 burk(350 g) nutella
 1 liter cornflakes

 300 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Gör så här

1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.

2. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.

3. Häll ut detta i en liten rektangulär form, (26 x 13 cm ungefär) klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår (det blir lite lufthål men försök att få så få som möjligt).

4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.

5. Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader. Om man inte orkar temperera chokladen så kan man smälta all choklad samtidgt och sen förvara dem i kylskåpet (då går det lite fortare).

6. Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0