Julfudge med lakritston



Ingredienser

 2
dl
vispgrädde
 1.75 dl mörkt muscovadosocker 
 2 dl glykos
 2 msk kakao av god kvalitet
 100 gr mörk choklad 70%
 50 gr smör, mjukt
 1 msk lakritspulver (jag krossade några turkisk peppar eftersom min ICA-butik inte hade det i sitt sortiment.

Gör så här

1. Koka grädde, muscovadosocker och glykos till 116 grader i en tjockbottnad kastrull. Viktigt att använda sockertermometer eller elektronisk stektermometer (om man använder Turkisk peppar så ska de koka med från början så att de smälter).

2.
När temperaturen har nått 116 grader; ta av från värmen, tillsätt choklad, kakao och lakritspulver på en gång och vispa ut detta i grädden.

3. Tillsätt smöret i klickar i flera omgångar.

4. Klä en brödform med kant (cirka 10 x 20 cm) med plastfolie eller bakplåtspapper i botten och häll i fudgeblandningen.

5. Täck med lite plastfilm och låt svalna och stelna i rumstemperatur.

6. Skär upp fudgen i små munsbitar och förpacka dem i bakplåtspapper, de är nämligen ganska kladdiga.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0