Vinkällaren
Såhär ser det ut på en vingård på Sicilien.
Druvorna
Håkan är redo för en tur
Håkan vid ett av ekfaten (slovensk ek), det här fatet rymmer 4000 liter.
De låter alla vinerna lagras i lerkärl (Amforor)...
...som är nedgrävda i grus för att hålla jämn och låg temepratur. De tillverkar ett rödvin som bara lagras i lerkärl, någon ek är alltså inte inblandad i processen (det är väldigt ovanligt). Det föll inte oss i smaken men det beror nog på att vi är så vana med ektoner i rödvin.
Jäsningstankar
Druvorna
Håkan är redo för en tur
Håkan vid ett av ekfaten (slovensk ek), det här fatet rymmer 4000 liter.
De låter alla vinerna lagras i lerkärl (Amforor)...
...som är nedgrävda i grus för att hålla jämn och låg temepratur. De tillverkar ett rödvin som bara lagras i lerkärl, någon ek är alltså inte inblandad i processen (det är väldigt ovanligt). Det föll inte oss i smaken men det beror nog på att vi är så vana med ektoner i rödvin.
Jäsningstankar
Kommentarer
Trackback