Laxgryta med räkor
Recept
4 laxfiléer
1 kg frysta räkor
1 burk ajvar relish (den starka varianten)
5 dl creme fraiche
20 champinjoner
1 låda körsbärstomater
1 påse babyspenat
1 gul lök
ev 2 dl matlagningsgrädde
Börja med att skala räkorna. Om man är två kan en skala räkorna medans den andra fixar allt annat.
Hacka löken och dela champinjonerna i 2 eller 4 delar beroende på storlek. Bryn löken och tillsätt champinjonerna. Blanda ajvar och creme fraiche i en bunke, häll över lök- och svampblandningen i en gryta och tillsätt ajvarblandningen. Skölj babyspenaten och tomaterna som sedan delas i halvor och blandas ner i grytan. Dela laxfiléerna och tillsätt dem i grytan. Låt det puttra ett par minuter tills laxen är klar och tillsätt därefter räkorna och servera direkt.
Om man vill ha en lite krämigare variant kan man tillsätta 2 dl matlagningsgrädde innan man tillsätter laxen.
Grytan kan serveras med ris eller sockerärtor men är god och matig nog att äta som den är.
Kommentarer
Trackback