Kycklingsallad med champinjoner

Det här är så enkelt att göra, och så är det nyttigt också.




Recept till två personer:

2 kycklingfiléer
10 champinjoner
Sallad
10 små tomater i olika färger.
1/2 gul paprika
1/2 rödlök
solrosfrön
pumpakärnor
persillade
olja till stekning

Sätt ugnen på 150 grader. Krydda kycklingfiléerna med persillade och bryn dem därefter i olja tills de fått fin färg. Sätt in dem i ugnen och låt dem vara där i ca 15 minuter. Dela champinjonerna och stek dem i oljan och kryddan som är kvar i stekpannan till de fått fin färg.


Skölj och skär salladen, rödlöken, dela tomaterna och lägg upp det fint på tallriken. Häll över lite solrosfrön och pumpakärnor. Dela kycklingen och titta så att den inte är rosa i mitten. Lägg därefter upp den och svampen på tallriken och servera.

Om man vill ha en dressing på salladen så är det gott att blanda en del balsamvinäger, 2 delar olja, salt och vitpeppar. Rör om och häll över salladen.

Man kan även ha i fetaost, avokado eller något annt gott och nyttigt.







Trackback
RSS 2.0