Lenas crêpes


Förra helgen testade jag och Håkan ett nytt recept. Det är hämtat från Lenas blogg som jag följer. Vi ändrade om lite grann så att det skulle passa med vad vi hade hemma. Jag har inte ätit crêpes i vuxen ålder och det var förvånansvärt gott (säger jag som inte tycker om pannkaka).
Det blev 8 st crêpes och det räcker till 4 personer.



Crêpes
3 dl vetemjöl
1,5dl vatten
3 dl mjölk
3 ägg
1 nypa salt

Blanda smeten och låt stå i kylen i ca 2 timmar. Stek dem och låt svalna (det blir 8 st om man tar 1 dl smet per crêpe).


Fyllning
4 kycklingfiléer
280 gr bacon
65 gr (en påse) babyspenat
2,5 dl creme bonjour cuisine med schalottenlök och gräslök
peppar
riven ost till garnering



Sätt ugnen på 225 grader. Dela kyckling i småbitar och stek, gör sedan samma sak med baconet. Blanda ner spenaten och creme bonjour och krydda.
Fyll crêpesen och rulla ihop. lägg dem i en ungsfast form och strö över osten, grädda i ca 8-10 minuter.






Nästa gång ska vi testa att göra kycklingröran och lägga till färska champinjoner, körsbärstomater och mer creme bonjour och serverar med pasta. Mmm!
Trackback
RSS 2.0