Chocolate swirl cheesecake
Ingredienser
Botten
400 gr digestivekex
200 gr smält smör
Fyllning
600 gr philadelphiaost
2,5 dl kesella 10%
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl strösocker
4 st ägg
1 dl vispgrädde
Chocolate swirl
150 gr mörk choklad (max 70%)
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen och blanda dem med det smälta smöret, tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Grädda botten i ca 10 minuter, ta ut formen och sänk ugnstemperaturen till 140 grader.
Vispa kesellan och philadelphiaosten och tillsätt därefter vaniljsocker och strösocker. Rör i ett ägg i taget och tillsätt grädden sist, dela därefter upp smeten i två skålar.
Bryt chokladen i bitar och smält den i ett vattenbad. Häll ner chokladen i den ena smeten. och varva smeterna över kexbottnen. Dra mönster med en kniv och ställ in kakan i ugnen i ca 90 minuter tills den har stelnar helt. Servera den sval eller kylskåpskall.
Kommentarer
Trackback