Chokladmousse
Här kommer receptet på den goda chokladmoussen som jag gjorde i lördags.
Ingredienser
100 gr mörk choklad
180 gr ljus choklad
2 äggulor
1 dl creme fraiche
2 msk socker
2 dl grädde
2 st dubbeldaim
jordgubbar eller hallon
Ev. 1-2 msk vatten om smeten känns för tjock (jag hade inte i det)
Såhär gör du
Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Blanda äggulor, creme fraiche, socker, choklad och grädde och blanda till en jämn och fin smet.
Hälll blandningen i fyra glas och ställ in i kylen. Innan servering, hacka daimen till småbitar och strö över moussen. Garnera med jordgubbar eller hallon.
Ingredienser
100 gr mörk choklad
180 gr ljus choklad
2 äggulor
1 dl creme fraiche
2 msk socker
2 dl grädde
2 st dubbeldaim
jordgubbar eller hallon
Ev. 1-2 msk vatten om smeten känns för tjock (jag hade inte i det)
Såhär gör du
Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Blanda äggulor, creme fraiche, socker, choklad och grädde och blanda till en jämn och fin smet.
Hälll blandningen i fyra glas och ställ in i kylen. Innan servering, hacka daimen till småbitar och strö över moussen. Garnera med jordgubbar eller hallon.
Kommentarer
Trackback