Recept på Kokos- och chokladkaka





Ingredienser

3 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gr smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
kokos
100 gr mjölkchoklad
smör till formen


Såhär gör du

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör ner mjölken, blanda sedan ner det i äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd sedan ner det i smeten.

Smöra formen och ha i kokosen, häll i smeten och ploppa ner  hälften av chokladen. Ställ in kakan i mitten av ugnen, efter ca 5-8 miuter har du i resten av chokladen. Kakan ska stå i ugnen i ca 30-35 minuter (känn med en provsticka så att den inte är kladdig). När kakan har svalnat något ska den stjälpas upp på ett fat.


Jag hade i den resterande chokladen lite för sent, därför stannade den i botten men det var gott det också.



Originalreceptet kommer från Leila, kakan blir väldigt saftig och god!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0