Påskbakelse

Den här kreationen bjuder alltid min mamma på när det är påsk så jag har tagit efter traditionen och gör min egna variant, som är nästan likadan ;-).

Ingredienser
3 ägg
1,5 dl strösocker
2 msk mjölk
skalet av en apelsin
1 msk saft från apelsin
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
25 gr mandelspån
strösocker
Fyllning/Topping
Äppelmos
Grädde
Persikohalvor eller aprikoser
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk, apelsinsaft och apelsinskal. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke och vänd ner det i äggsmeten.
Bred ut smeten på en ugnsplåt med papper på (över hela papperet) och strö över mandelflagorna. Grädda dem i 5 minuter.
Strö över strösocker, lägg på ett bakplåtspapper och en plåt och vänd kakan.
Doppa en pensel i vatten och stryk på papperet längs ena kanten, dra försiktigt bort papperet, upprepa proceduren tills hela papperet är borta.
Bred ut äppelmos över hela kakan och rulla ihop kakan till en rulle. Skär till portionsbitar, lägg på en klick grädde och toppa med persikohalvan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0