Vecka 28

Magen på julafton (26+6)
 
Det rullar på och vecka 28 är snart slut. Det märks att Lille Skrutt blir större, speciellt när den försöker att sträcka ut sig och den protesterar när jag sitter i en (för den) obekväm ställning. När Håkan pratar och buffar på magen så reagerar den snabbt, oftast behöver han inte buffa utan det räcker med att han pratar med den, det är häftigt!
 
 
Det här med nattsömnen är lite roligt. Jag har inte sovit hela nätter sen jag blev gravid, trots att vi har en supersäng. I Göteborg sov jag dock hela nätterna igenom utan att vakna och då sov vi i deras gästsängar. Min foglossning var mycket bättre under julen och det enda det kan bero på är sängen, för nu när jag sover i min egen säng igen så har jag lika ont som innan jul. Vi ska ta reda på vad det är för märke på mirakelsängarna hos Håkans föräldrar.
 
 

Vecka 28

Livmodern är nu så stor att den påverkar hur man kan röra sig. Man kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om man tar i för mycket. Då kan man få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar sig samman och blir hård.

Fostret väger omkring 1200 gram, och är cirka 39 centimeter långt. Hos pojkar har testiklarna börjat vandra ner genom ljumskkanalen från buken mot pungen. När en pojke är nyfödd undersöks alltid om testiklarna har vandrat hela vägen ner, annars följs det upp senare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0