Annas filbröd

Här kommer receptet på limporna som jag bjöd kören på i onsdags. De var väldigt uppskattade, och jag måste säga det själv, de var så goda och saftiga! Tack Anna för receptet!
Solrosfröna reagerar på bikaronaten och blir gröna, det är dock inte farligt.







2 limpor

10dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl russin
1 ½ dl sötmandel (hel oskalad)

Blanda ihop ingredienserna ovan.

Rör i
1 liter fil
1 ½ dl brödsirap.

Häll smeten i två avlånga formar.
Grädda i 175 grader i 60 min.

Såhär ser degen ut när den är redo för ugnen, inte så aptitretande men det blir så gott!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0