Hallonsockerkaka
Den här sockerkakan är riktigt saftig och god. Grundreceptet är från Leila och så har jag lagt till lite ingredienser.
Ingredienser
3 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gr smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2,5-3 dl frysta hallon
Smör och ströbröd till formen. Det är väldigt gott att byta ut ströbrödet mot kokos, speciellt när det är hallon i kakan.
Såhär gör du
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret och rör i mjölken, blanda ner det i äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke och sikta blandningen över äggsmeten, lite i taget och vänd ner det i smeten försiktigt.
Tillsätt hallonen och häll ner smeten i en smord och bröad sockerkaksform.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter, prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna något, och stjälp sedan upp den på en tallrik.
Ingredienser
3 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gr smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2,5-3 dl frysta hallon
Smör och ströbröd till formen. Det är väldigt gott att byta ut ströbrödet mot kokos, speciellt när det är hallon i kakan.
Såhär gör du
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret och rör i mjölken, blanda ner det i äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke och sikta blandningen över äggsmeten, lite i taget och vänd ner det i smeten försiktigt.
Tillsätt hallonen och häll ner smeten i en smord och bröad sockerkaksform.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter, prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna något, och stjälp sedan upp den på en tallrik.
Kommentarer
Trackback