Nyttig kycklingwok

Den här woken är riktigt god och nyttig, jag hittade receptet hos viktväktarna men jag har som vanligt ändrat om lite grann. Nästa gång ska jag även tillsätta en hackad chili (det var slut på Konsum så därför blev det en mild variant idag).
 
Det här receptet är till ca 6 personer.
 
Ingredienser
1 kg kycklingfilé
3 msk Färsk ingefära
3 vitlöksklyftor
4 msk soja
2 tsk sesamolja (eller olivolja)
 
150 gr cashewnötter (tar man mindre så blir den nyttigare ;-)
2 gula lökar
2 morötter
2 röda paprikor
15 champinjoner
1 bukett broccoli
 
 
Såhär gör du
 
Riv ingefära och vitlök, blanda det med soja och olja i en bunke och blanda ner den strimlande kycklingfilén.
Rosta nötterna i en torr panna och häll dem i en skål.
Dela grönsakerna i lagom stora bitar.
Fräs kycklingen i panna och häll sedan upp den i en skål med så mycket som möjligt av marinaden.
Fräs grönsakerna, morötter och champinjoner först, lägg därefter i broccoli och lök. När det är ca 2 minuter kvar, tillsätt paprika och kycklingen samt en del av den marinad som kycklingen stektes i. Tillsätt cashewnötterna innan servering.
Serveras med ris eller som den är =0).
Trackback
RSS 2.0