Bloms Tacopaj
Min syster och hennes man gör den grymmaste tacopajen! Jag är egentligen inte så förtjust i paj men den här pajen älskar jag! Vi fick den när vi var hemma hos dem i fredags så det är inte jag som har gjort pajen på bilden ;-). När jag gör den brukar jag garnera med en tomatskiva i mitten och sen fefferonis runt om, som solstrålar.
Deg
4dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g rumsvarmt smör
1,5 dl mjölk
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda degen och bred ut den i en pajform. Picka degen, grädda i 10min.
Fyllning 1
500 gr nötfärs
1 gul lök
1 påse tacomix
1dl vatten
Stek blandningen och lägg den i det varma pajskalet
Fyllning 2
4 hackade tomater, utan innanmäte
1 gul lök
4 hackade fefferoni utan kärnor
2 dl creme fraiche
4 msk majonnäs
2dl riven ost, gärna smakrik
Rör ihop och bred ut smeten över köttfärsen. Garnera med tomatskivor och fefferonis. Sätt in pajen i ugnen igen i 10-15 min.
Såsen
5dl gräddfil
Bostongurka, några matskedar
Sweet chili, några matskedar
Spad från fefferoniburken, ca 2 msk
1 pressad vitlöksklyfta
Den här såsen passar till mycket annan mat, den blir ungefär som kebabsås.
Servera pajen med en sallad samt eventuellt tacochips.