Kladdig hallon- och chokladtårta (glutenfri)

 
 
Ingredienser
100 gr smält smör
200 gr mörk choklad med hallonsmak
2 dl socker
4 ägg
 
Topping
0,75 dl grädde
100-120 gr mjölkchoklad
1 msk ljus sirap
1 liten klick smör, så att den inte blir för lös
 
Hallon och vispad grädde till servering
 
Såhär gör du
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och rör ner chokladen. När den har smält så tillsätt socker och ett ägg i taget tills det har blivit en jämn smet.
Klä en springform i folie (ca 24 cm) och häll i smeten, grädda i 15 minuter långt ner i ugnen. Ta ut kakan, låt den svalna lite och ställ den sedan i kylskåp.
 
När kakan har svalnat helt så kan man börja med toppingen. Värm upp grädden i en kastrull, tillsätt chokladen lite i taget tills den har smält häll därefter i sirapen och smöret, rör om. Ta ut kakan och vänd upp den på ett fat och fördela över kakan, ställ in den i kylen igen och låt toppingen stelna (den blir inte helt hård men det blir en yta på den).
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Emilie

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

2013-06-14 @ 16:48:06
URL: http://www.hittarecept.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0