Nyårsfirande

 
Vi hade en härlig nyårsafton hemma hos oss med god mat, roliga spel och trevliga gäster. Kameran fick välförtjänt vila en stor del av kvällen men några bilder blev det iallafall.
Vi började kl 14.30 med snittar, bastu för de som ville och vi andra tittade på film och mös. Vi hade gjort laxsnittar med pepparrotsröra, serranorullar, krustader med två olika räkröror, dadlar med bacon och st agur, oliver och nötter.
Därefter blev det köksfix och mat till barnen, vi firar alltid med samma gäng och första året vi firade tillsammans fanns det 4 barn och i år var det 9 barn så vi var totalt 18 personer som firade in det nya året
 
Efter barnens mat var det dags för vår förrätt. Egengjord skagenröra (som innehöll 3 kg räkor) på grillat lantbröd, supergott!
 
Till varmrätt serverades helstekt oxfilé med potatisgratäng och bearnaisesås. Desserten intogs efter tolvslaget, två olika chokladmousse med hallon och blåbär.
Tolvslaget firades utomhus, jag var helt svettig när vi väl kom ut kl 23:57. Det var en pärs att få ut barnen innan tolvslaget, kameran skulle hittas och vi letade tändare till raketerna. Både Wilma och Lily (vi har bestämt oss för att använda den stavningen efter mycket om och men :) var vakna. Wilma tyckte att det var spännande så länge hon fick vara i en vuxens famn men Lily blev rädd vilket är fullt förståeligt så efter nån minut ute gick jag in med henne så jag hann inte önska gott nytt år till någon i sällskapet. Vi brukar skåla och krama om varandra men så blev det inte för mig i år. W var besviken över att behöva gå in, det var så spännande ute med alla fyrverkerier. Hon höll sig vaken till 01-tiden då hon bad om att få lägga sig,och då somnade hon direkt.
 
Vi fick prova ett nytt spel igår, Ryktet går heter det och det var fantastiskt roligt! vi skrattade så tårarna rann, alla är med hela tiden under spelets gång och det går ganska snabbt att spela en omgång så det hinner inte bli tråkigt. Vi kom i säng vid 4-tiden och de flesta gästerna sov kvar så det blev en ganska tidig uppstigning. Gemensam frukost och lunch med lite soffhäng och städ och disk däremellan.
Jag har gått i myskläder hela dagen. Killarna var på bio nu ikväll och jag och tjejerna hade myskväll och byggde Duplo och tittade på Pippi.
Festfina familjen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0