L I L Y 1 Å R !

Lily öppnade paket i sängen på morgonen och Wilma hjäpte till :).
 
I lördags fyllde Lily 1 år! Vår lilla bebis börjar bli stor, hon äter "vuxenmat" och vill gärna äta själv. Hon vill att vi håller i henne så att hon får gå (inte så roligt för ryggen men förhoppningsvis så går hon innan året är slut), och nu när lekrummet nästan är färdigt så tycker hon om att vara där och busa med storasyster.
 
Hon kryper, och numera för det mesta med ena foten i så att hon ser ut som att hon ska resa sig efter varje krypsteg hon tar. Hon reser sig mot bord och låga möbler och står gärna och dansar när hon hör musik.
Hon är på betydligt bättre humör nu än i somras, det tror jag till stor del beror på att hon fick hjälp av en sjukgymnast med sina armar och sitt ben och det är mycket bättre nu! Jag slutade amma för ca 3 veckor sen och efter det så har sömnen blivit jättebra nattetid. Hon sover för det mesta hela natten från 20-21 till ca 07, underbart för mig och Håkan efter ett år utan sömn. Hon är inte så mycket för att sova på dagen men oftast lyckas jag få henne att somna en gång på dagen men sovtiden varierar mellan 20 min-1,5 timme.
 
Hon vägde 8190 gr på senaste kontrollen (förra veckan) och var 71,5 cm lång. När Wilma var 1 år så vägde hon 8400 gr och var 73,5 cm lång så de är ganska lika i storlek trots att Lily var mer än ett kilo lättare när hon föddes och vi ska egentligen jämföra med när Wilma var 11 månader för att det ska vara rättvist. Det märks att Lily älskar mat!
 
Hon kan prata lite grann: hej, tack, smaka (det är det ordet hon använder mest), titta (hennes första ord), mamma, tittut, och så har hon några återkommande "ord" som vi inte har förstått vad de betyder.
 
Hon och Wilma tycker om att busa och leka tillsammans och ingen kan få henne att skratta som Wilma kan.
 
Bilder från födelsedagen.
 
Jag fixar med tårtan på kalaset i lördags.
 
Vi har precis sjungit för Lily och hon väntar på att få smaka tårta, hon älskade den och åt upp hela biten utan problem.
 
Lily i magen. Foto: Elin Ivemo http://elinivemo.com
 
Foto: Elin Ivemo
 
Nykläckt. 2250 gr och 47 cm
 
En vecka gammal bredvid en overall i strl 56-62.
Första mötet med storasyster.
1 månad gammal.
Lily 1 år. Foto: Kate Gabor

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0