Fyllda dadlar
Favoriten på buffébordet i lördags var våra fyllda dadlar. Jag är inte överförtjust i varken dadlar eller bacon men det här är så gott! De går att förbereda så att de bara gräddas av strax före servering.
Ingredienser
Saint Agur (eller gorgonzola)
Färska dadlar
bacon
Såhär gör du
Sätt ugnen på 175 grader. Dela baconet på mitten, dela dadlarna och ta ut kärnorna, fyll dadeln med en bit ost och linda runt en halv baconskiva. Lägg dadlarna i en ugnsfast form och grädda dem i ugnen tills osten bubblar och de har fått fin färg (man kan höja temperaturen mot slutet om det går långsamt).
Ingredienser
Saint Agur (eller gorgonzola)
Färska dadlar
bacon
Såhär gör du
Sätt ugnen på 175 grader. Dela baconet på mitten, dela dadlarna och ta ut kärnorna, fyll dadeln med en bit ost och linda runt en halv baconskiva. Lägg dadlarna i en ugnsfast form och grädda dem i ugnen tills osten bubblar och de har fått fin färg (man kan höja temperaturen mot slutet om det går långsamt).
Kommentarer
Trackback